Zorgeloos op Vakantie

Voor U op maat gemaakt

2 personen

€ 925,00 p.p.

4 personen

€ 825,00 p.p.

6 personen

€ 725,00 p.p.

Een droomreis voor u en uw gezin of vrienden.

Dag 1) De reis is begonnen, en nu heeft u alle tijd om uw Sri Lanka reisgids nog eens goed te bestuderen, Misschien wilt u mijn samengestelde mini woordenboek eens goed lezen? 

Dag 2) U komt aan op de luchthaven van Colombo. De gids staat op u te wachten en brengt u naar uw hotel in Unawatuna.

Dag 3) Na het onbijt  verkent u de omgeving van Unawatuna, U rijdt richting  Galle, waar een oud Nederlands VOC fort aan zee ligt. In Galle laten oude kerken,straatnamen de oude VOC-tijden herleven. U kunt het fort bezichtigen en lekker door de oude straten slenteren. Daarna een bezoekje aan het Martin Wickramasinge museum met een poppenshow?  In de middag lekker aan  het strand?

Dag 4 ) U vertrekt naar het Sinharaja Forest Reserve, een prachtig stukje bescherm regenwoud waar u alleen een wandeling met een gids mag maken. Prachtige wandeling met als beloning een prachtig vergezicht. U overnacht in het oerwoud. 

Vertrek richting Sri Lanka

Laat ons u adviseren welke  vlucht het beste bij u past.

Aankomst op Sri lanka

De gids staat op u te wachten, en brengt u naar uw eerste hotel.

druk op de landkaart

En dan op Sri Lanka.

                       Benota

Galle VOC stad

Rain Forest Sinharaja

Unawatana

Dag 5} Na het ontbijt vertrekt u richting Nuwara Eliya, een unieke plek in Sri Lanka waar zowel de avonturiers als de wandelaars aan hun trekken komen. U overnacht in een prachtige natuurlijke omgeving. Er is volop te doen en te zien in de Highlands van Sri Lanka.

 Dag 6 ) U  blijft vandaag in Nuwara Eliya,  U kunt een bezoek brengen aan een theefabriek, wandelen langs de theeplantages. U  kunt  Single Tree Hill beklimmen, of misschien Santipura, het hoogste dorp van Sri Lanka. In het juiste seizoen kunt u vanuit hiet naar Adam`s Peak op 2.243 meter hoogte klimmen. Maar het dorpje zelf is ook pachtig, misschien een balletje slaan op de golfbaan?

Station Ella

Maak vooral een treinreis in Sri Lanka.

Ravana pop uit museum Kandy.

Ravana de demonenkoning

Theepluksters aan het werk.

Bezoek de fabriek en koop een doosje thee. 

Projectnaam

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Projectnaam

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Projectnaam

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Horton Plains Park                                             Nuwara Eliya                             Treinreis naar Ella                       

Dag 7)  U reist na het ontbijt richting Kitulgala,  Een prachtige plek om 2 dagen te zijn, maak mooie wandelingen in dit landschap met prachtige rivierstromen en watervallen. Mooi natuur park met veel vogels.  Ook is hier dé plaats in Sri Lanka voor een tocht met een boot op de rivier.  Raften noemen we dat.

Dag 8 en 9) U gaat op weg naar Kandy, De vroegere hoofdstad van Sri Lanka tot de Engelsen de stad innamen. Op weg naar Kandy is er veel te zien zoals the Tree Temples Loop, en het Cyclon theemuseum. U komt aan in Kandy en verblijft er in een prima budget hotel Senani ***

Dag 10 en 11  ) U vertrekt naar Dambulla, een van dé topplaatsen in Sri Lanka. Hier zijn 2 national parks die veel leuker zijn dan Yala in het zuiden. De Sigiriya Rots met de wolkenmeisjes, De Rotstempels van Dambulla, die mag u echt niet overslaan, zo mooi. En een bezoek aan Polannaruwa, de oude koningsstad.

Raften op de Kitulgala rivier.

Uitstekent te doen, ook met kinderen. Prima begeleiding.

Tempel van de Tand

De Botanische tuin in Kandy. Neem de ingang over de rivier.

Hotel Senani in Kandy

Mooi zwembad voor de kinderen.

Projectnaam

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Projectnaam

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Projectnaam

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

En nu richting Trincomalee voor een paar dagen op het strand.                                                                    

Dag 12 en 13)  Lekker even een break na al die mooie indrukken de laatste 2 weken. Lekker uitrusten aan het strand. Bezoek het oude VOC fort, en de Hindoe tempel bovenop de rots.  Bezoek vooral met kinderen niet te veel Tempels in Sri Lanka. Mijn ervaring is dat de tempels van de hindoeí sten en boehdisten ze allemaal snel te veel wordt, dus bezoek vooral de mooiste van Sri Lanka. Dat werkt prima.

Dag 14 en 15) U vertrekt naar Anuradhapura waar u verblijft in een hotel, midden in de stad. Dit was tot 1.000 na chr. de hoofdstad van Sri Lanka. Door de aanhoudende invallen vanuit India is men naar het zuiden gevlucht. Er is veel cultuur te zien in Anuradhapura.                        Dag 16) U gaat vandaag richting Negombo,  waar u in de middag aankomt.  Er is genoeg te zien in Negombo, De katholieke Kathadraal, of de vismarkt waar de vis ter plaatste binnenkomt en doorverkocht wordt. Ook een tochtje over de Dutch Canal is erg leuk, dit Canal is gegraven door de VOC, uiteraard door slaven uit Afrika. Onze voorouders hielden niet van blaren op de handen.

Dag 16) Afhankelijk van welke vlucht u heeft gekozen, bent u een deel of de hele dag nog in Negombo, Ook is het mogelijk om een dag / nacht  in Negombo te verblijven, we passen in overleg de reis met u aan.

Dag 17) U komt weer aan in Nederland.

Deze Sri Lanka rondreis is inclusief

 1. Vervoer met Nissan Van airco of auto cat. C met airco in Sri Lanka met eigen chauffeur.
 2. Transfer v.v. van en naar Hotel na aankomst Colombo.
  Hotels of Lodges op basis van logies en ontbijt.  Catogorie  1 * t/m 3***
 3. Ondersteuning 24/7 agent ter plaatste.

 4. Hotels zijn bekend na aankomst op Sri Lanka, Indien er speciale wensen zijn m.b.t. hoger gecertificeerden hotels kunnen wij dat voor u op maat tegen een kleine meerprijs regelen.

Niet in de prijs is inbegrepen:

 1. Vliegticket  Amsterdam / Dusseldorf  naar Colombo v.v.
 2. Lunches en diners (beide ongeveer  10 a 15 euro p.p.p.d.) Wees flexibel, Ons advies geen HP pakket. Uit eten is niet duur in Sri Lanka. En u kunt indien u wilt in elk hotel  eten. Het lijkt goedkoop, een HP pakket, maar ik zou kiezen voor vrijheid.
 3. Fooien en tips.
 4. Entree fees, Schaf geen entree pakket aan zoals veel van onze collega`s u aanbieden ,  Betaal ter plaatste, Wat u niet gebruikt betaalt u immers niet.
 5. Drankjes , persoonlijke uitgaven.

Wij kunnen deze reis ook veranderen naar uw wensen, dat zal de prijs niet wezelijk veranderen. Bel ons gerust op.

Op het strand van Nilaveli Beach

Uitkijk van op de rots in Trico.

Lekker snorkelen en zwemmen.

Misschien met een boot naar de Walvissen en dolfijnen?