Zorgeloos op vakantie    Op maat gemaakt

2 personen

€ 1.395,00 p.p.

4 personen

€ 1.195,00 p.p.

6 personen

€ 1.095,00 p.p.

                                                    17 daagse cultuur reis                                     

Een droomreis voor u en uw gezin of vrienden. 

Dag 1) De reis is begonnen, en nu heeft u alle tijd om uw Sri Lanka reisgids met alles over cultuur en natuur in Sri Lanka, nog eens goed te bestuderen, Misschien wilt u mijn samengestelde miniwoordenboekje eens goed bestuderen?

Dag 2) U komt aan op de luchthaven van Colombo. De gids staat op u te wachten en brengt u naar uw hotel in Negombo.

Dag 3) Na het onbijt, Laat de gids u enige hoogtepunten van Negombo zien, zoals de grote katholieke kerk, de haven en Dutch Canal. Laat de vismarkt maar links liggen als u nog vis wilt eten in Sri Lanka. Daarna rijdt u door naar Anaradhapura, waar u in de namiddag, na de lunch onderweg aankomt. Ook s`avonds is er veel te zien in Anaradhapura. U verblijft in een comfortabel hotel. De manager en zijn vrouw koken heerlijk voor u als u dat wilt. Bij het afrekenen denkt u? 2 euro? 

Dag 4 ) Vroeg opstaan om de vele cultureële bezienswaardigheden te bekijken, zoals de vele dagoba`s waaronder Thuparamadagoba,  en de Jetavanaramadagoba. Het Folk museum, en niet vergeten de Boedha boom.

Vertrek richting Sri Lanka

Laat ons u adviseren welke  vlucht het beste bij u past.

Aankomst op Sri lanka

De gids staat op u te wachten, en brengt u naar uw eerste hotel.

Dag 3) De reis in Sri Lanka gaat nu echt beginnen.

De Boedha boom.

                      Anuradhapura

Meer bij Anaradapura

Ruwanwelisyjadagoba

Dag 5} Ook vandaag verblijft u in de vroegere hoofdstad van Sri Lanka. Er is nog genoeg te zien. Mahasena paleis, Of de prachtige Kuttam Pokuna, een schitterend zwembad uit de 12 e eeuw. 

 Dag 6 ) U vertekt naar Dambulla in het midden van de Cultureële Driehoek. U blijft in een aangenaam hotel met zwembad, lekker in de natuur. s`avonds spelen de kinderen naast het hotel een cricket wedstrijd waar ze het leuk vinden als u mee doet.  S`middags bezoekt u de Rots Tempel van Dambulla, een van de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka. U moet er wel wat trappen voor lopen om er te komen, maar dan is de beloning groot. Ook zijn er vele mooie museums die u kunt bezoeken.

Dag 7) Na het ontbijt vertrekt u naar Polonnaruwa, een van de mooist bewaarde ruines van het oude Sri Lanka. Hier is zoveel te zien dat u er een hele dag voor uittrekt. 

Station Ella

Maak vooral een treinreis in Sri Lanka.

Mooie beelden te over in Sri Lanka

Ravana de demonenkoning

Polonnaruwa, de koningsstad

Bezoek vooral het zwembad van de koning.

                       Rotstempel

Wolkenmeisjes 

Sigiriya Rots

Rotstempel Dambulla

Dag 8} Na het ontbijt vertrekt u richting de Sigariya Rots, vertrek op tijd en laat u informeren door de gids over de klim omhoog. Boven op de rots aangekomen is het uitzicht fenomenaal mooi. Ook de fresco`s van de wolkenmeisjes zijn indrukwekkend mooi. Wij moesten van de gids de fouten zoeken in de schilderijen. De rest van de dag lekker relaxen aan het zwembad van het hotel. Of bezoekt u nog de Golden Temple Buddhist Museum? 

 Dag 9 ) U vertekt naar Kandy, onderweg is er genoeg te zien en de gids stopt regelmatig, U reist langs vele theeplantages waar de theepluksters hard moeten werken, bezoekt een theefabriek, als u wilt zoekt de gids een houtsnijfabriek, een pottenbakkerij, een kruidentuinop of een rubberplantage. Maar alleen als u dat wilt.

Aangekomen in Kandy verblijft in een heerlijk hotel met zwembad. U kunt nog van alles doen in Kandy.

Dag 10) U verblijft in Kandy, U gaat naar de Tempel van de Tand en de bothanische tuin, Of wilt u liever naar het National Museum? Er is genoeg te beleven in Kandy. Probeer eens te eten in een local restaurant, De maaltjden zijn heerlijk en kosten echt weinig. Probeer eens een Kothy van 1.60 euro. Heerlijke kip, groenten en een vers gebakken broodje op een bakplaat. Voor uw ogen klaargemaakt en met 2 scherpe messen in mootjes gehakt. mmmmm

Dag 11)  Gaat u vandaag naar het olifantenweeshuis? Of maakt u een treinreis? Wilt alles weten over treinreizen in SRI LANKA?  Uitgebreide informatie over treinreizen staat op deze website. U kunt voor vandaag zelf kiezen wat het wordt. Ik weet het wel, zie video treinreis.

Station Ella

Maak vooral een treinreis in Sri Lanka.

Kandy, een bezoek waard

Eet eens in de stad, lekkere Kothy

Theepluksters aan het werk.

Bezoek de fabriek en koop een doosje thee. 

                      Treinstation Kandy

Treintijden

Kandy dancers

Echt mooi zo`n tocht

Dag 12)  Afhankelijk van uw keuze, vertrekt u uit Kandy of Nuwara Eliya. We gaan er even vanuit dat u de treinreis genomen heeft. Dan verbleef u afgelopen nacht in Nuwara Eliya waar genoeg te zien is om er een dag door te brengen. Een prachtige voorbeeld van hoe de engelsen hun manier van leven letterlijk plantte in Sri Lanka.

Dag 13 ) U vertekt naar Kitulgala, voor een tussenstop in het rivierenlandschap van Sri Lanka. Onderweg kunt u van alles zien. Bezoekt u Horton Plains, een prachtig natuurgebied op 2.000 meter hoogte? Of reist u gelijk door naar Kitulgala om te raften. 

Dag14,15 en 16) Na het ontbijt reist u door naar Colombo om buiten de stad in een luxe hotel aan zee nog even bij te komen van alle indrukken. Uiteraard gaat u in de komende 2 dagen uitgebreid de stad Colombo bekijken met al zijn cultuur schatten aldaar.

Dag 16,17) Soms 16 soms 17 afhankelijk van uw vlucht vertrekt u weer naar Nederland.

Deze Sri Lanka rondreis is inclusief: 

 1. Vervoer met Nissan Van airco of auto cat. C met airco in Sri Lanka met eigen chauffeur.
 2. Transfer v.v. van en naar Hotel na aankomst Colombo.
  Hotels of Lodges op basis van logies en ontbijt.  Catogorie  3 * t/m 5*****   waar mogelijk 4 en 5 *****
 3. Ondersteuning van onze agent  ter plaatste.
  Air conditioned vervoer met Van of auto.
   

Niet in de prijs is inbegrepen:

 1. Vliegticket van Amsterdam / Dusseldorf naar Colombo v.v.
 2. Lunches en diners (beide ongeveer  10 a 15 euro p.p.p.d.) Wees flexibel, Ons advies geen HP pakket. Uit eten is niet duur in Sri Lanka. En u kunt indien u wilt in elk hotel eten. Het lijkt goedkoop, een HP pakket, maar ik zou kiezen voor vrijheid.
 3. Fooien en tips.
 4. Entree fees, Schaf geen entree pakket aan zoals veel van onze collega`s u aanbieden ,  Betaal ter plaatste, Wat u niet gebruikt betaalt u immers niet. 
 5. Drankjes , persoonlijke uitgaven.

Wij kunnen deze reis ook veranderen naar uw wensen, dat zal de prijs niet wezelijk veranderen. Bel ons gerust op.

Horton Plains

Prachtig natuurgebied op 2000 meter hoogte

Raften op de Kitulgala rivier

Zeer veilig, ook met kinderen

Skyline Colombo

Mooie drukke stad vol cultuur

 SRI LANKA REIZEN