Zorgeloos op vakantie   Op maat gemaakt

Treinen door Sri Lanka

Een avontuur op zichzelf

Treinreis Colombo Bandulla via you tube en gemaakt door goplacessrilanka.com

Reizen met de trein door Sri Lanka is een onvergeetelijke ervaring. Niet alleen bij ons is dit een favoriete manier van reizen, maar de inwoners uit Sri Lanka maken er ook graag veel gebruik van.  Elke dag gebruiken vele singalezen de trein om naar hun werk, huis of hun familie te reizen.  In Sri Lanka reist men  veel met de trein, je zult dus nooit alleen zijn in de trein en op sommige stukken is het echt heel druk. De singalezen die je onderweg gepakt en gezakt tegen komt zijn oprecht vriendelijk en behulpzaam. Wij hadden nauwelijks tijd om naar buiten te kijken, iedereen wilde een praatje maken. Een betere kans om in contact te komen met de inwoners van dit eiland is er echt niet. Qua tijd maakt het ook niet echt uit, want al rijden de treinen niet zo snel, de gemiddelde snelheid op de weg is niet veel hoger.

Deze treinreis verveelt nooit.

Er zijn veel mogelijkheden om te reizen door Sri Lanka.

We zetten er een paar voor u op een rij. 

  1. Door de High Lands langs de vele theeplantages en de prachtige vergezichten.:                  Colombo – Kandy – Hatton – Nuwara Eliya –Badulla ( vlak bij Ella)
  2. Naar de Oostkust: Colombo – Galoya – Polonnaruwa,waar de mooie ruines van de koningstad zich bevinden.
  3. langs de kust: Colombo – Galle – Matara Batticaloa of de andere kant op naar Trincomalee.
  4. Naar het verre Noorden: Colombo – Anuradhapura – Talaimannar/Vavuniya – Jaffna
  5. Colombo Commuter:  Een zeer drukke route maar wel mooi: Colombo – Negombo – Chillam – Puttalam 

                       Colombo station

Ze blijven leuk

Over de brug

Vanuit de trein, theeplantages

U wilt met de trein door Sri Lanka Reizen?

We willen u er graag bij helpen

Het liefst zouden wij van Sri Lanka Reizen u een prijs noemen voor deze reis.

Dit is een reis die zó op maat gemaakt moet worden, dat het niet mogelijk is om nu een prijs te noemen. Maar als u de andere reizen van ons vergelijkt met de vele collega`s, dan weet u voldoende om te beseffen, dat we scherp calculeren voor u. 

Met betrekking tot het kopen van een kaartje:

Wij zullen een beetje proberen uit te leggen hoe het werkt:

U kan kaartjes kopen zonder gereserveerde stoel in de 2 en 3 e klasse. De ticketprijs is zo laag dat u het eerst niet geloofd.  De wagons van de 2 en 3 e klasse zijn zo vol dus als je zitten wil, snel zodra de gate opengaat naar het perron en zitten maar. Maar ach als buitenlander moest ik soms me best doen om te blijven staan in de deuropening kijkend naar buiten. Iedereen biedt je een zitplaats aan. En de kinderen worden volgepropt met lekkers. Wij hadden allemaal één makkelijke reiskoffer bij ons waar je goed op zitten kon.

Mensen, koop niet 30 dagen vooruit kaartjes,  je wilt het spectakel niet missen. Wij hadden 2 e klasstoelen reserveerd, maar aangezien de trein al reed en we niet naar voren konden lopen ivm een kapotte tussendeur bleven we steken in de volle 3 e klas. Wat hebben we het leuk gehad met die vriendelijke singalezen. Het scheelt een beetje dat Jeroen een klein beetje singalees spreekt, dan heb je met zijn vreselijke uitspraak de eerste lach al zo te pakken. Ajubowan en komehede en het ijs is gebroken.

Wilt je 1e klas reizen dan moet het traject wel van te voren gereserveerd worden, maar bedenk dan wel, dat je het hele traject betaald ook al reis je maar een deel van de route.  Conducteurs heb ik niet gezien onderweg met een kniptangetje.

Er is vaak een Observation Wagon als laatste gekoppelt aan de trein. Deze heeft een glazen achterkant zodat het uitzicht nog mooier wordt. Ook deze moet uiteraard gereserveerd worden,en wel vanaf 30 dagen voor vertrek. We kunnen u vertellen over locale simkaarten etc. etc. Onze agent neemt dit graag voor u uit handen.

Wij wilden het perron op zonder kaartje maar dat feest ging echt niet door. Maar ach voor het hekje wachten was ook best leuk. De poortwachter helpt je graag, de directeur van het station in zijn prachtige witte pak doet uiteraard helemaal niks, behalve de poortwachter in de gaten houden.

Mocht u toch kaartjes willen hebben van te voren dan regelen wij dat voor u.

Voor informatie verzoeken wij u vrijblijvend contact met Sri Lanka Reizen op te nemen via onderstaande CONTACT  

Sri Lanka Reizen